Економічний подкаст 98: Про роль рейтингових агентств у світі і в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
БІЗНЕС

Економічний подкаст 98: Про роль рейтингових агентств у світі і в Україні

462
У новому подкасті ведучі Юлія і Станіслав поговорили про роль рейтингових агентств у світі і в Україні.
Після світової фінансової кризи 2008 року на міжнародні рейтингові агентства обрушився шквал критики. Їх звинуватили в тому, що вони спровокували цю кризу, привласнюючи неадекватно високі рейтинги цінних паперів на іпотечному ринку.
Станіслав розповів про конкретні помилки, допущені рейтинговими агентствами при оцінці складних структурних фінансових інструментів, забезпеченням яких виступали іпотечні кредити, а також про нові вимоги фінансових регуляторів до діяльності рейтингових компаній.
Станіслав зробив висновок, що міжнародні агентства не втратили свого впливу на міжнародні фінансові ринки, в той же час їхня діяльність перебувають зараз під якіснішим контролем.
Далі ведучі обговорили ситуацію на українському ринку рейтингових послуг і рівень довіри до незалежних рейтингових оцінок у нас в країні. Станіслав зробив висновок, що в умовах стиснення українського фінансового ринку і великого числа гравців (6 компаній мають статус уповноважених агентств) можливе злиття українських рейтингових компаній, що дозволило б їм зберегти необхідний рівень компетенції і ресурсів в очікуванні позитивних змін на фінансовому ринку країни.
Хронометраж – 1:22:15
Новини: 2:13
Головна тема: 7:56
Від зарплати до зарплати: 1:20:30
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас