Перед Великоднем прогнозують подорожчання свинини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перед Великоднем прогнозують подорожчання свинини

Особисті фінанси
551
Україна очікує підвищення цін на свинину напередодні Великодня. Про це повідомила голова Асоціації тваринників України Ірина Паламар.
“Напередодні великодніх свят, як правило, стрімко збільшується попит на свинину, а відповідно зростає і ціна. Така ситуація є недовговічною і змінюється після зниження попиту на ринку”, – спрогнозувала Паламар.
В Асоціації тваринництва відзначили, що на європейському ринку продовжується тенденція зростання цін на свинину через значний попит, який спостерігався напередодні Великодня.
Так, наприклад, в Німеччині ціна на свинину зросла на 4 центи. У Голландії та Бельгії ціна залишається стабільною. У Данії протягом останніх трьох тижнів ціна виросла на 4,2 цента. Таким чином, Данія знову очолила рейтинг п’яти визначальних в європейському свинарстві країн, потіснивши Францію, Іспанію, Німеччину і Голландію.
У той же час, ринок свинини в Австрії переповнений. Відповідно, австрійським виробникам доводиться задовольнятися незмінними цінами. Натомість протягом останнього тижня у Великобританії значно слабкіше ринок свинини.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас