ФДМ планує анонсувати аукціон про приватизацію ОПЗ в другій половині травня і провести в червні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМ планує анонсувати аукціон про приватизацію ОПЗ в другій половині травня і провести в червні

Казна та Політика
88
Фонд держмайна (ФДМ) України має намір оголосити аукціон про приватизацію ПАТ “Одеський припортовий завод” у другій половині травня і провести його в червні, повідомив глава Фонду Ігор Білоус.
“Я думаю, ми анонсуємо цю угоду в другій половині травня. Разом з інвестиційним банком ми провели попередню презентацію потенційним інвесторами (pre-sounding) і ідентифікували близько 10 покупців – міжнародних компаній, що бажають взяти участь в аукціоні, який, як ми очікуємо, відбудеться в червні “, – сказав він, виступаючи на Українсько-нідерландському бізнес-форумі, який проходить в Гаазі (Нідерланди).
І.Білоус також зазначив, що угода про продаж, яка буде підписана з покупцем, має включати застереження про міжнародний арбітраж.
“Міжнародні інвестори матимуть можливість вирішувати деякі” тупикові “питання в міжнародному арбітражі. Подібного ще не було в Україні”, – сказав він.
Слідом за ОПЗ, в третьому-четвертому кварталі 2016 року ФДМ має намір провести аукціони з приватизації шести енергопостачальних компаній, які, за словами голови фонду, будуть особливо цікаві інвесторам на тлі майбутньої лібералізації енергетичного законодавства. Крім того, в кінці року планується приватизація “Центренерго”.
“Підготовка” Центренерго “до приватизації тільки почалася. Ми зараз тільки ведемо переговори зі спонсорами та фінансовими консультантами”, – пояснив І.Білоус.
Всього, за його даними, в поточному році ФДМ планує провести приватизацію 45 компаній або підприємств, у тому числі 20 великих і 15 середніх розмірів.
Як приклад активу середнього розміру він привів готель в Києві на 374 номери.
“Ми плануємо виставити її на продаж навесні. Я думаю, в наступному місяці ми анонсуємо аукціон. Стартова ціна встановлена на рівні близько $ 13 млн. Це те, що ми оцінюємо як середньо підприємство”, – сказав І.Білоус.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас