Експорт яєць з України до Ізраїлю припинено, - голова Держспоживслужби — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експорт яєць з України до Ізраїлю припинено, - голова Держспоживслужби

Аграрний ринок
651
Експорт яєць з України до Ізраїлю поки припинений через претензії ізраїльської сторони з приводу нібито наявності в продукції бактерій сальмонели.
Про це заявив голова Держспоживслужби Володимир Лапа.
“Експорт заморожений, але ми домовилися, що нам надішлють лист з конкретним переліком питань, які їх цікавлять, по ситуації з сальмонельозом в Україні. Ми дамо відповіді, і в залежності від того, наскільки ці відповіді будуть сприйняті, або буде відновлений експорт, або, можливо, ми ще раз проголосуємо місію ветеринарів в Україні, щоб вони переконалися, що українська система діє ефективно “, – сказав він.
Лапа зазначив, що нарікань з боку інших країн, крім Ізраїлю, немає. А це більше десяти країн, куди Україна експортує насіння соняшнику.
“На переконання ізраїльського імпортера, скажімо, проблема була не в українських яйцях. Це яйця від різних постачальників, вони змішувалися. Просто серед інших в цій партії були і українські яйця. Зрештою, ми так і не отримали офіційних результатів досліджень з ізраїльської сторони. Після цього вони перевіряли яйця з Іспанії. Така ж система – цей імпорт поки заборонений “, – сказав він.
Голова Держспоживслужби також підкреслив, що експерти перевірили підприємство, продукція якого викликала претензії, і сальмонели в яйцях знайдено не було.
За матеріалами:
Європейська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас