Приплив коштів у акції та облігації emerging markets в березні досяг максимуму за 21 місяць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приплив коштів у акції та облігації emerging markets в березні досяг максимуму за 21 місяць

Фондовий ринок
153
Приплив коштів у акції та облігації emerging markets збільшився в березні 2016 року, досягнувши максимуму майже за два роки, свідчать дані Інституту міжнародних фінансів (IIF).
Інвестори активізували вкладення в ринки, що розвиваються на тлі підйому цін на сировинні товари, а також сигналів більш повільного підйому базової процентної ставки Федеральною резервною системою (ФРС).
Найбільший інтерес в цьому місяці викликали акції бразильських компаній, враховуючи привабливість їх котирувань, а також очікування політичних змін в країні.
Згідно з даними IIF, в березні приплив коштів зарубіжних інвесторів в ринки акцій і облігацій emerging markets склав $ 36,8 млрд, що є максимумом за 21 місяць.
Голова ФРС Джанет Йеллен “дала світу оливкову гілку”, прийнявши рішення не підвищувати базову ставку в березні, вважає фондовий керуючий Baring Asset Management Хайм До.
Центробанки emerging markets, за його словами, тепер можуть знижувати процентні ставки, без зайвих побоювань, що це викличе відтік капіталу.
Фондовий індикатор ринків, що розвиваються зріс на 2,6% з початку 2016 року, і його динаміка суттєво краще в порівнянні з індексами США і Європи. Для порівняння: Standard & Poor’s 500 в цьому році піднявся лише на 0,5%, а Stoxx Europe 600 впав на 8,9%.
Проте, у експертів є сумніви в тому, що підйом фондових ринків emerging markets виявиться довготривалим.
Серед основних моментів, які враховують інвестори, оцінюючи перспективи ринків, що розвиваються, – число підвищень ставки Федрезерву в цьому році, динаміка долара США і ситуація на сировинних ринках.
Економісти побоюються сюрпризів з Китаю, зокрема, щодо поведінки курсу юаня.
Крім цього, інвестори змушені брати до уваги політичні та економічні проблеми для кожного з окремо взятих emerging markets.
Підйом фондових ринків країн, що розвиваються зробив акції більш дорогими, проте в цілому для ринку співвідношення ціна/прибуток як і раніше знаходиться близько мінімумів, зазначених в період глобальної кризи 2008 року.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас