Україна знову може стати "годувальницею" світу, - міністр торгівлі Нідерландів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна знову може стати "годувальницею" світу, - міністр торгівлі Нідерландів

Аграрний ринок
706
Україна має великий творчий потенціал розвитку аграрної галузі і тому може повернути собі раніше втрачений статус «годувальниці» світу, сказала міністр зовнішньої торгівлі і співпраці Нідерландів Ліліана Плума в ході українсько-голландського форуму, що відкрився сьогодні в місті Нутдорп (Голландія).
«Можливості українського аграрного сектора значні. Колись Україна вже була «годувальницею» світу, і сьогодні вона може повернути собі цей статус », – сказала міністр.
Вона підкреслила, що Голландія, так само як і інші країни ЄС дуже зацікавлені у співпраці в агросекторі, і Угода про асоціацію і формування зони вільної торгівлі повинна всіляко сприяти цьому. «Один лише пункт про скасування мит і зборів вже несе значний плюс виробникам. Ми порахували, що тільки в секторі торгівлі квітами економія на сплаті мит складе близько 4,5 млн євро в рік », – зазначила міністр.
Разом з тим, вона звернула увагу, що українські товаровиробники повинні бути готові до жорсткої конкуренції на європейському ринку.
Нагадаємо, сьогодні в Голландії відкрився українсько-голландський діловий форум, який зібрав понад 300 делегатів – представників влади та бізнесу. Українську делегацію очолює міністр фінансів України Наталія Яресько.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас