Хто в "лідерах"? У яких обленерго тарифи за рік зросли найбільше (таблиця) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хто в "лідерах"? У яких обленерго тарифи за рік зросли найбільше (таблиця)

Енергетика
1942
Лідером підвищення тарифів на передачу електроенергії виявилося ТОВ “Луганське енергетичне об’єднання” Костянтина Григоришина.
Про це свідчить аналіз рішень Нацкомісії з тарифами станом на початок 2015 і початок 2016, пишуть “Наші гроші”.
Як наголошується, найбільше зросли тарифи для обленерго, які займаються поставками електроенергії в зоні АТО.
Лідером подорожчання виявилося ТОВ “Луганське енергетичне об’єднання” Костянтина Григоришина. По 1 класу е/е (доставка промисловим споживачам) тариф виріс в 3,6 рази, по 2 класу е/е (для населення) – майже в два рази.
Схожа ситуація в “ДТЕК Донецькобленерго” Ріната Ахметова, проте для них тарифи зросли трохи менше – в півтора рази.
Також у першій п’ятірці по зростанню знаходяться “Вінницяобленерго” і “Київенерго” Ахметова, яким тарифи за різними класами підняли на 53-72%, що більше зростання тарифів для обленерго в середньому по Україні.
З 1 січня 2015 до 1 січня 2016 Нацкомісія тричі піднімала тарифи. Питанням тарифів у НКРЕКП вже рік займається Борис Циганенко, колишній директор ТОВ “Енерджі консалтинг” з групи Григоришина.
Основним акціонером “Вінніціобленерго” є група Григоришина, блокпакет акцій в минулому році придбала інвесткомпанія ICU. Ця фірма раніше належала голові Нацбанку Валерії Гонтаревій, в ній також працювали міністр енергетики Володимир Демчишин і голова НКРЕКП Дмитро Вовк.
У 2000-х роках засновниками “Луганського енергетичного об’єднання” були ТОВ “Компанія з управління активами “Сварог Ессет Менеджмент” Григоришина (75% статутного капіталу), ще 25% були порівну розподілені між ТОВ “Стратеджик інвестмент менеджмент” і ТОВ Шер ессетс фанд”.
Засновниками двох останніх фірм були кіпрські “Джімена лімітед” (Jimena limited) і “Джен лімітед” (Jene limited) відповідно.
Ці офшори були пов’язані з групою Петра Порошенка.
Наприклад, “Джен лімітед” було засновником ТОВКІА Моторс Україна” з корпорації “Богдан” Петра Порошенка і Олега Свинарчука (зараз під прізвищем Гладковський є першим заступником секретаря РНБОУ).
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас