ФДМ ініціює розрив договору оренди Гостиного двору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМ ініціює розрив договору оренди Гостиного двору

Нерухомість
243
Регіональне відділення Фонду держмайна по Києву звернулося до Господарського суду Києва з позовом про розірвання договору оренди будівлі Гостиного двору, укладеного з ПАТ “Спеціальне науково-реставраційне проектне будівельно-виробниче підприємство “Укрреставрація”.
“Також регіональне відділення просить суд зобов’язати орендаря повернути йому державне нерухоме майно – будинок-пам’ятник архітектури “Гостинний двір” загальною площею 9433 кв. м. Причиною стало невиконання орендарем умов договору оренди”, – йдеться в повідомленні ФДМ.
Відомство нагадує, що договір оренди був укладений 18 березня 1994 року, і відповідно до нього орендар брав на себе повну відповідальність за збереження цієї пам’ятки архітектури і утримання будівель в належному санітарному, протипожежному і технічному стані.
Однак згідно з актом обстеження від 10 грудня 2015 року було встановлено, що ніяких будівельних робіт на орендованому об’єкті не проводилося. В акті зафіксовано також відсутність настилу даху будинку, вікон і дверей будівлі, зовнішньої і внутрішньої обробки будівлі, а також часткове (мінімальне) підтоплення підвальних приміщень.
Фонд направив на адресу відповідача пропозицію про дострокове розірвання договору оренди, яке було повернуто з відміткою відділення поштового зв’язку в зв’язку з закінченням встановленого терміну зберігання.
ФДМ додає, що останнім часом також отримав численні звернення народних і місцевих депутатів, журналістів та громадськості про неналежне утримання і навіть можливе знищення пам’ятника архітектури “Гостинний двір” його орендарем.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас