Нацбанк оскаржить в суді визнання протиправним рішення про ліквідацію банку "Союз" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк оскаржить в суді визнання протиправним рішення про ліквідацію банку "Союз"

Кредит&Депозит
417
Національний банк України (НБУ) має намір оскаржити рішення Окружного адміністративного суду Києва від 28 березня про визнання протиправною та скасування постанови Нацбанку про відкликання банківської ліцензії та ліквідації банку “Союз”, повідомив представник прес-служби регулятора на своїй сторінці в Facebook.
“Повного тексту (рішення суду – ред.) ще немає, суд оголосив вступну та результативну частини рішення. Національний банк подасть апеляцію у встановлений термін”, – написав він.
При цьому в повідомленні підкреслюється, що рішення суду було винесено в найкоротші терміни: суд відкрив провадження 21 березня, а 28 вже прийняв відповідне рішення.
Як повідомлялося, Національний банк України 15 березня 2016 року вирішив відкликати банківську ліцензію та ліквідувати банк “Союз” за прискореною процедурою за систематичні порушення законодавства в сфері фінансового моніторингу.
Разом з тим, 17 березня було розпочато досудове розслідування за фактом недопуску уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) на здійснення ліквідації банку “Союз” (Київ) другий день поспіль.
За інформацією ФГВФО, доступу в приміщення банку в Києві на вул. Суворова, 4 перешкоджали працівники приватної охоронної фірми, які закрили двері будівлі і відмовилися допускати представника Фонду.
За даним фактом Печерське районне управління поліції Києва внесло до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 342 КК України (опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві, уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб).
За даними НБУ, на 1 лютого 2016 року в банку налічувалося менше 300 вкладників-фізичних осіб, вклади яких відшкодовуються Фондом гарантування вкладів фізичних осіб.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас