Високі тарифи скоро стануть не єдиною проблемою українців, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Високі тарифи скоро стануть не єдиною проблемою українців, - експерт

Особисті фінанси
12692
З 1 липня 2016 роки українці самі будуть управляти комунальним господарством: самі будуть замовляти енергоносії, самі відповідати за стан стін, підвалів і горищ – і самі платити за їх обслуговування.
Про це заявила енергетичний експерт Марія Яковлєва.
“Капітальні фонди, які ми всі повинні були накопичити для капремонтів внутрішніх приміщень, інфраструктури, дахів, підвалів наших будинків, зміцнення і утеплення стін – всього цього на сьогоднішній день просто не існує. І ЖЕКи готові передати в управління будинкового комітету комунікації і самі будинки, але при цьому вони не передають фонди. і часу накопичити необхідні для капремонтів суми у нас немає. Адже більшість будинків досить старі і можуть не дожити до капремонту “, – сказала Яковлєва.
Експерт уточнила, що мешканці повинні приймати свої ж будинки в управління тільки після того, як ЖЕК зробить всі необхідні роботи по ремонту – адже їм за обслуговування кожного конкретного будинку вже заплачено. І держава повинна це проконтролювати.
“Але ж навіть аудиту нашого житлового фонду практично не існує – будинки не мають паспортів, і ми навіть не можемо точно сказати, що і в якій мірі нам потрібно відремонтувати по конкретному будинку. Врегулювати ці проблеми повинна держава”, – підсумувала експерт.
Нагадаємо, в Україні проводиться масштабна реформа житлово-комунального господарства. Реформа передбачає ліквідацію ЖЕКів, проте вони не зникнуть, а продовжать свою роботу з новою назвою – керуючі компанії.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас