ФБР зламало iPhone каліфорнійського стрілка і відкликало позов до Apple — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФБР зламало iPhone каліфорнійського стрілка і відкликало позов до Apple

Світ
1071
ФБР офіційно заявило про те, що отримало доступ до iPhone стрілка з Сан-Бернардіно. На судовому засіданні представники ФБР заявили про те, що отримали доступ до необхідних даних і допомога Apple їм більше не потрібна.
При цьому спосіб, за допомогою якого доступ був отриманий, не розголошується.
В офіційному коментарі Apple, який був опублікований трохи пізніше, говориться про те, що компанія відмовлялася створювати iOS з Бекдор для уряду, оскільки вважає це неправильним.
“Apple вірить в те, що люди в США і по всьому світу заслуговують захисту даних, безпеки та приватності. Жертвування одним заради іншого поставить країни і людей під ризик”, йдеться в заяві.
Компанія також наголошує, що буде і далі співпрацювати з урядом під час розслідувань.
16 лютого суд зобов’язав Apple надати необхідні інструменти для отримання доступу до даних, що зберігаються в телефоні одного із злочинців, в грудні 2015 року відкрили вогонь в медичному центрі для людей з обмеженими можливостями міста Сан-Бернардіно.
В результаті збройного нападу 14 людей загинули і 17 отримали поранення. Apple відмовилася створювати iOS з Бекдор для ФБР.
Глава компанії Тім Кук в відкритому листі до користувачів повідомив, що ФБР звернулося до компанії з проханням розробити спеціальну версію iOS, яка допоможе обійти захист персональних даних користувачів, встановлену на смартфоні.
Але, як зазначає Кук, захист персональних даних спрямована на захист користувачів від зловмисників.
На думку глави компанії, створення “універсального бекдора” можна порівняти зі створенням ключа від усіх дверей. Якщо компанія піде на такий крок, вона поставить під загрозу безпеку всіх своїх користувачів.
На сторону Apple стали Google, Twitter, WhatsApp і Facebook. 23 лютого міністерство юстиції США вимагало від Apple зламати ще 12 iPhone для отримання додаткової інформації в нерозкритих справах по всій території країни.
На початку березня Бруклінський суд виніс рішення про те, що уряд США не може змусити Apple зламати iPhone у справі про наркоторгівлю.
За матеріалами:
The Verge
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас