Barclays побоюється обвалу цін на сировину через втечу інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Barclays побоюється обвалу цін на сировину через втечу інвесторів

Енергетика
596
Ринкам сировини, включаючи нафту і мідь, загрожує різке падіння, оскільки недавнє зростання котирувань не в повній мірі обгрунтоване фундаментальними факторами, прогнозують експерти Barclays Plc.
При цьому вони попереджають про загрозу масового виходу інвесторів, повідомило агентство Bloomberg.
Ціни на мідь на Лондонській біржі металів (LME) можуть впасти приблизно до $ 4000 за тонну в порівнянні з $ 4945 за тонну минулого тижня, вважає аналітик банку Кевін Норріш.
На його думку, котирування нафти ризикують повернутися до рівнів трохи вище $ 30 за барель.
Особливо негативні наслідки чекають ринок, якщо інвестори захочуть ліквідувати ставки на зростання сировини швидко і одночасно, відзначає в огляді Barclays.
“Сировина приваблює інвесторів, будучи одним з найбільш дохідних активів 2016 року, – йдеться в звіті. – Проте, за відсутності відчутного поліпшення фундаментальних факторів така динаміка навряд чи повториться у другому кварталі, що робить сировинні товари уразливими перед ризиком масової ліквідації позицій інвесторів “.
Тримісячні контракти на мідь на LME у ході торгів у вівторок зросли в ціні на 0,7% – до $ 4981 за тонну. У п’ятницю та понеділок ринки Європи були закриті у зв’язку зі святкуванням Великодня.
Травневі ф’ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures до 9:19 по Києву подешевшали на 0,87% – до $ 39,92 за барель. Котирування ф’ючерсів на нафту WTI на травень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до цього часу знизилися на 0,74% – до $ 39,1 за барель.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас