Facebook вибачився за повідомлення після теракту в Пакистані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook вибачився за повідомлення після теракту в Пакистані

Світ
515
Керівництво Facebook Inc. (США), що володіє однойменною найбільшою в світі соцмережею (“Фейсбук”, – ред.), вибачилося перед користувачами за повідомлення, яке прийшло їм у неділю 27 березня після теракту в Пакистані. Про це з посиланням на прес-службу американської інтернет-компанії повідомляє Reuters.
Як наголошується, в роботі системи безпеки FB.com трапився технічний збій.
Відразу після теракту в пакистанському місті Лахор Facebook почав відправляти відповідні екстрені повідомлення своїм користувачам про те, що трапилося, щоб з’ясувати, чи не постраждали вони в результаті вибуху.
Але в підсумку повідомлення на свої мобільні телефони отримали люди, які не тільки ніколи не були в Пакистані, а й ніколи не згадували цю країну в соціальній мережі, повідомляє агентство Reuters.
“Ця помилка суперечить істинним завданням системи повідомлень. Приносимо вибачення всім, хто помилково отримав повідомлення”, – йдеться в повідомленні Facebook.
Послуга “Перевірка безпеки” (сервіс за замовчуванням Safety Check, – ред.), створена програмістами “Фейсбуку”, повинна розсилатися всім користувачам, які опинилися біля місця будь-якого надзвичайної події чи іншої небезпеки.
Як передбачається, що отримали такий меседж користувачі, відповідаючи на поставлене соцмережею питання, тим самим оперативно повідомляють своїх близьких і друзів, що з ними відбувається.
У листопаді минулого року керівництво Facebook піддавалося критиці за роботу системи “Перевірка безпеки”, коли користувачі соцмережі, сповіщені про теракт в Парижі, не отримали жодного повідомлення про аналогічну трагедії з численними жертвами в столиці Лівану.
Вибух в парку Лахора стався напередодні ввечері: терорист-смертник підірвав себе неподалік від дитячого майданчика. За попередніми даними, в результаті теракту загинули 65 осіб і 280, більшість з яких жінки і діти, отримали поранення різного ступеня тяжкості. Відповідальність за цей теракт взяло на себе пов’язане з афганським рухом “Талібан” організація “Джаммат-уль-Ахрар”.
Нагадаємо, напередодні Facebook запустив екстрену кнопку через теракти в Брюсселі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас