У Казахстані створять аналог Bitcoin — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Казахстані створять аналог Bitcoin

Фінтех і Картки
346
За минулий рік національна валюта Казахстану – тенге сильно знецінилася. Серед країн СНД і Європи, вона знаходиться на першому місці за темпами девальвації (85%).
У пошуках рішення для стабілізації економіки, Григорій Марченко, екс-голова Національного банку Республіки Казахстан заявив, що можна випустити власну криптовалюту, яка залежала б від курсу долара і цін на нафту в меншій мірі, ніж сьогодні. Якщо в Казахстані з’явиться національна криптовалюта, вона включить в себе більшу частину існуючої нацвалюти, вважає Марченко.
Цифрова валюта матиме позитивний вплив на грошово – кредитну політику країни на тлі низького рівня довіри до тенге. Кріптовалютний тенге дозволить банку істотно зменшити витрати на утримання всієї грошової маси.
Раніше стало відомо, що Банк Англії теж збирається випустити свою криптовалюту під назвою RScoin. Над проектом вже працює група дослідників. Ця цифрова валюта відрізняється від Bitcoin. Оскільки Центробанк зможе управляти емісією нових монет. Фахівці вважають, що в Великобританії криптовалюта дозволить скоротити операційні витрати, але не більше.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас