Україну наповнив "кримінальний" бензин - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україну наповнив "кримінальний" бензин - експерт

Енергетика
2251
Внутрішній ринок нафтопродуктів України на сьогоднішній день являє собою хаос, де ділки заробляють гроші шляхом виробництва низькоякісного бензину на тлі різкого стрибка цін на автозаправках. Податки з цих доходів не сплачуються, а, значить, надходжень до скарбниці немає. Таку думку висловив президент асоціації “Об’єднання операторів ринку нафтопродуктів України” Леонід Косянчук, пише “Капітал”.
“Що таке фальсифікат? Це ж не просто ми з вами заправилися, а через якийсь час поїхали на капремонт двигуна. Ще це значить – з нього не сплачені податки. А що таке податки на бензин? Це 171,5 євро на кожні 1000 літрів. Це дуже серйозні гроші. І сьогодні нормальний серйозний оператор ринку, який купує імпорт (а по імпорту таке не проходить, там все платиться на кордоні; поки не заплатив – нікуди не поїхав), мріє отримувати 50, в кращому випадку 60 копійок з літра. У той час як фальсифікатори отримують від 6 до 8 грн з літра “, – зазначив Косянчук.
“Я готовий стверджувати, що кожен третій літр – це кримінальний літр. Тобто з нього не сплачені податки, і він не є тим, за що ви платите гроші, тобто це не бензин. Це просто горюча суміш, в тому числі і бензинова , в якій може бути 40-50% бензину, все інше – компоненти коксохімії “, – додав експерт.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас