Білорусь істотно підвищує пенсійний вік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білорусь істотно підвищує пенсійний вік

Світ
2721
Уряд Білорусі ухвалив рішення про підвищення в країні пенсійного віку на три роки. Про це повідомила віце-прем’єр Наталя Кочанова в інтерв’ю телеканалу «Росія 1», яке було показано напередодні ввечері.
«Прийнято рішення, що буде прийнятий правовий акт з приводу підвищення пенсійного віку: для жінок – 58 років, для чоловіків – 63 … Це рішення сьогодні прийнято, озвучено. Найближчим часом буде підписано нормативний акт з цього питання », – розповіла віце-прем’єр і зазначила, що це« найбільш м’який і найбільш прийнятний в даний час »варіант.
Крім цього, Кочанова уточнила, що при такому варіанті підвищення пенсійного віку в Білорусі «зберігається маневр для подальшого підвищення пенсійного віку, якщо це буде необхідно».
Зараз пенсійний вік в Білорусі встановлено на рівні 55 років для жінок і 60 для чоловіків. Влада країни розглядали три варіанти підвищення віку виходу на пенсію різними темпами з 2017 року.
Минулого тижня президент країни Олександр Лукашенко провів нараду з питань пенсійної системи Білорусі. Глава держави заявив, що рішення про підвищення пенсійного віку планується прийняти наступного тижня. За підсумками наради у президента міністр праці і соціального захисту Маріанна Щоткіна розказала про те, що найбільш прийнятним варіантом визнано поступове підвищення пенсійного віку на три роки, з кроком по півроку, починаючи з 1 січня 2017 року.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас