У пустелі Сахара побудують "зелені" продовольчі ферми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У пустелі Сахара побудують "зелені" продовольчі ферми

Світ
1163
В пустельній частині Тунісу побудують “зелені” ферми для вирощування продуктів харчування.
Про це пише ecotown з посиланням на CNN.
Як зазначається, продовольчі городи площею 10 га розіб’ють в Сахарі в рамках проекту Sahara Forest Project, який має намір фінансувати Міністерство закордонних справ Норвегії.
Передбачається, що для поливу рослин, а також для охолодження і зволоження повітря на фермі буде використовуватися опріснена морська вода, а відфільтрована з неї сіль піде на продаж.
Водночас сонячні панелі забезпечать достатню кількість електроенергії для живлення теплиць, очищення води та перекачування водяної пари через приміщення.
Як зазначають ініціатори Sahara Forest Project, розроблені технології дозволять вирощувати продукти харчування протягом усього року.
“Зелені ферми не тільки частково вирішать продовольчу проблему, але і створять сотні робочих місць для сільгоспробітників і фахівців з високих технологій”, – зазначають організатори.
На створення ферм для вирощування продуктів харчування в одній з найбільш спекотних пустель світу Норвегія планує виділити 30 млн доларів. Передбачається, що Sahara Forest запрацює в 2018 році.
На додачу, реалізація проекту Sahara Forest Project Тунісу допоможе істотно збільшити частку використання “зеленої” енергії, яка за підсумками 2015 року склала лише 1%.
До 2030 року уряд країни поставив за мету довести частку електроенергії з ВДЕ до 30%.
За матеріалами:
CNN
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас