Мінекології: 19% сміттєвих звалищ в Україні є екологічною загрозою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекології: 19% сміттєвих звалищ в Україні є екологічною загрозою

Казна та Політика
222
В Україні налічується 6 тисяч звалищ і полігонів, з них перевантажених – 16%, а таких, що не відповідають нормам екологічної безпеки – 19%. Про це заявила заступник міністра екології та природних ресурсів Світлана Коломієць, передає прес-служба міністерства.
“За різними оцінками, у нас переробляється лише 3-8% відходів, тоді як у країнах ЄС – понад 60%. На вітчизняні сміттєзвалища потрапляє близько 95% твердих побутових відходів, в тому числі небезпечні. І потрапляють вони туди без будь-яких проміжних ланок”, – зазначила Коломієць.
Заступник міністра нагадала, що в Україні немає ані налагодженої системи роздільного збору сміття, ні системи поводження з відходами в Європі.
“Саме тому Закон “Про відходи” – це перший принциповий крок у створенні в Україні цивілізованої системи поводження з відходами”, – вважає Коломієць.
Також заступник міністра зазначила, що прийняття нової редакції Закону “Про відходи” є необхідною умовою повноцінної імплементації Директиви 20087/98/ЄС про відходи, а також виконання Угоди про асоціацію з ЄС.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас