МВФ до квітня очікує від українського уряду рішень щодо затвердження цін на газ населенню, - джерело — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ до квітня очікує від українського уряду рішень щодо затвердження цін на газ населенню, - джерело

Енергетика
2968
Міжнародний валютний фонд (МВФ) очікує від Кабінету міністра України затвердження цін на газ, видобутий “Укргазвидобування”, для його подальшої реалізації населенню на побутові потреби і виробництво тепла, повідомив агентству “Інтерфакс-Україна” джерело в уряді.
За його словами, прийняття цього рішення є важливою складовою завершення другого перегляду програми співпраці з Україною щодо підтримки МВФ.
Співрозмовник агентства уточнив, що МВФ попросило прискорити вирішення цього питання в середині березня і нагадало, що цей крок був узгоджений в підписаному в липні 2015 року меморандумі.
Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин 18 березня повідомив, що Кабінет міністрів поки не прийняв рішення про підвищення ціни на газ для населення з квітня, як це передбачено меморандумом з МВФ. За його словами, підписаний в минулому році з МВФ меморандум дійсно передбачає підвищення цін на газ для населення з 1 квітня 2016 року до рівня, відповідного 75% ціни імпортного газу.
У свою чергу глава НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв 23 березня відзначив, що в разі неприйняття Кабміном відповідної постанови, держхолдинг буде змушений продавати весь свій газ, в тому числі населенню і теплокомуненерго, за ринковими цінами, як для промислових споживачів.
Кабмін в середині осені 2015 року поклав на НАК “Нафтогаз України” обов’язок купувати природний газ у своєї дочірньої компанії ПАТ “Укргазвидобування” з метою формування ресурсу для побутових споживачів і виробників тепла для населення.
Згідно з урядовим рішенням, НАК “Нафтогаз України” до 31 березня 2016 року має купувати у ПАТ “Укргазвидобування” видобутий компанією газ за ціною 1,59 тис. грн за 1 тис. куб. м (без ПДВ) для його подальшої реалізації населенню на побутові потреби і виробництво тепла.
Ціна продажу видобутого “Укргазвидобування” газу в період з 1 квітня 2016 року по 31 березня 2017 року може бути переглянута окремими рішеннями Кабміну.
Ціна продажу газу виробникам теплової енергії для населення на період з 1 жовтня 2015 року по 31 березня 2016 року становитиме 1 тис. 843,28 грн за 1 тис. куб. м (без ПДВ, зборів і тарифів на транспортування і розподіл) в разі наявності приєднання до ГТС і 1 тис. 770,74 грн (без ПДВ, зборів і тарифів на транспортування і розподіл) – для всіх інших виробників теплової енергії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас