У Абромавічуса обрали трьох іноземців в наглядову раду "Нафтогазу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Абромавічуса обрали трьох іноземців в наглядову раду "Нафтогазу"

Енергетика
392
Номінаційний комітет при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) затвердив трьох незалежних з п’яти членів до наглядової ради НАК “Нафтогаз України”, повідомив глава МЕРТ Айварас Абромавічус на прес-конференції в Києві в п’ятницю.
За його словами, затверджені кандидатури Маркуса Річардса, Чарльза Проктора і Пола Уорвіка, що мають великий досвід в нафтогазовій галузі.
Кандидатури ще двох членів наглядової ради від Адміністрації президента і Кабінету міністрів очікуються найближчим часом. Чергове засідання номінаційного комітету заплановано на 28 березня.
А.Абромавічус зазначив, що претенденти на посаду незалежних членів наглядової ради “Нафтогазу” відібрані з 100 запропонованих “Хедхантер” кандидатур, шорт-лист складався з 12 кандидатур.
Глава МЕРТ уточнив, що М. Річардс і Ч.Проктор раніше, зокрема, працювали в British Petroleum, П.Уорвік – в ConocoPhillips.
За його словами, до квітня 2017 року повноваження наглядової ради будуть дещо обмежені, але вже через рік рада зможе формувати склад правління НАК і стверджувати фінансові та інвестиційні плани компанії.
З уже відібраними членами наглядової ради планується підписати чотирирічні контракти.
У свою чергу регіональний директор Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) Шевки Аджунер закликав уряд і адміністрацію президента максимально швидко надати номінаційному комітету своїх двох кандидатів в члени наглядової ради “Нафтогазу”, оскільки орган зможе розпочати роботу тільки після формування повного складу.
“Я щиро сподіваюся, що кваліфікація цих двох кандидатів буде відповідати трьом вже відібраним номінаційним комітетом. Я наполегливо не рекомендую пропонувати кандидатури, кваліфікація яких нижче”, – сказав він.
Ш.Аджунер підкреслив, що він курирував процес відбору незалежних членів наглядової ради “Нафтогазу” і гарантує відсутність будь-яких політичних впливів на цей процес.
Глава МЕРТ Айварас Абромавічус повідомив, що ті кандидатури до наглядової ради “Нафтогазу” від адміністрації президента і Кабміну, які були до сих пір “на слуху”, є прийнятними.
За його даними, згідно з умовами відбору – це діючі співробітники держорганів України, які мають необхідну кваліфікацію.
Як повідомлялося, МЕРТ привернув рекрутингове агентство Odgers Berndtson до підбору кандидатів на посади незалежних членів наглядової ради “Нафтогазу”. Заявки від потенційних кандидатів приймалися до 10 лютого 2016 року.
Реформу корпоративного управління в “Нафтогазі” уряд почав в 2015 році згідно з принципами ОЕСР.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас