Fitch знизило РДЕ ПАТ "Укрзалізниця" до рівня "RD", потім знизило до "CCC" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch знизило РДЕ ПАТ "Укрзалізниця" до рівня "RD", потім знизило до "CCC"

Казна та Політика
147
Рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) ПАТ “Українська залізниця” в іноземній валюті з рівня “C” до “RD” (обмежений дефолт) після завершення обміну єврооблігацій компанії, проте потім рейтинг був підвищений до рівня “CCC”.
Згідно з повідомленням агентства, після завершення обміну єврооблігацій Fitch відкликало довгостроковий рейтинг в іноземній валюті “C” облігацій Shortline Plc на $ 500 млн, що є участю в кредиті, з погашенням в 2018 році і одночасно присвоїло рейтинг “CCC” новими облігаціями Shortline Plc на $ 500 млн , які представляють собою участь в кредиті, з погашенням у 2021 році, які були випущені в обмін на облігації з початковим терміном погашення в 2018 році.
Довгостроковий РДЕ в національній валюті “RD” і національний довгостроковий рейтинг “RD (ukr)” ПАТ “Укрзалізниця” не зазнали руйнувань даними рейтинговими діями.
Серед факторів, які можуть впливати на рейтинги в майбутньому, агентство відзначає, що так як довгостроковий РДЕ ПАТ в іноземній валюті знаходиться на одному рівні з рейтингом України (власника), він, швидше за все, буде відображати будь-які рейтингові дії по суверенному довгостроковому РДЕ в іноземній валюті.
Крім того, негативні зміни здатності і готовності компанії обслуговувати свої зобов’язання в іноземній валюті привели б до зниження довгострокового РДЕ в іноземній валюті.
Агентство відзначає, що рейтинг що є участю в кредиті облігацій Shortline знаходиться на одному рівні з довгостроковим РДЕ ПАТ в іноземній валюті і буде змінюватися разом з ним.
“Fitch також перегляне РДЕ компанії в національній валюті і національний довгостроковий рейтинг після того, як вона завершить реструктуризацію внутрішнього боргу і буде доступна інформація про кредитному профілі компанії після реструктуризації”, – наголошується в повідомленні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас