Ізраїль вирішив відновити імпорт українських яєць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ізраїль вирішив відновити імпорт українських яєць

Аграрний ринок
332
Уряд Ізраїлю вирішив поновити припинений у січні поточного року імпорт українських яєць, оскільки підозри в зараженості української продукції сальмонелою не підтвердилися, повідомив у ході наради міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко.
«Ізраїльська сторона дала завдання максимально швидко відкрити ринок яєць», – сказав він.
«Ні ізраїльська сторона, ні українська не підтвердили сальмонелу в українських яйцях. Українські яйця чисті і здорові», – додав Павленко.
Міністр зазначив, що українські підприємства вже готові відновити поставки. Однак ринок залишиться закритим до відповідного розпорядження про відкриття з боку ізраїльських ветеринарних відомств.
«З нашого боку є готовність хоч з понеділка, зараз питання до ізраїльських санітарів і фітосанітарів, коли вони будуть готові відкрити ринок», – додав Павленко.
Як повідомляв УНІАН, 6 грудня Міністерство сільського господарства Ізраїлю припинило поставку яєць українського виробництва у зв’язку з підозрами про наявність у продукції бактерії сальмонели. Експорт було призупинено на час проведення необхідних досліджень.
Україна запропонувала Ізраїлю лабораторно перевіряти кожну партію яєць для зняття побоювань і обмежень після інциденту.
У січні після проведених міністерством досліджень Павленко зазначив, що українська продукція не була заражена сальмонелою.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас