У Білорусі запущено мобільні платежі на основі хмарної технології — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Білорусі запущено мобільні платежі на основі хмарної технології

Фінтех і Картки
469
Найбільший банк Білорусі – Пріорбанк спільно з компанією OpenWay розробили сервіс для безконтактних мобільних платежів. Тепер клієнти банку зможуть використовувати телефон як універсальний засіб платежу. Підтримка сервісу поки реалізована для власників карток MasterCard. Visa приєднається до проекту протягом року.
Скористатися послугою зможуть власники смартфонів з підтримкою NFC на базі ОС Android KitKat 4.4 і вище. Для того, щоб почати розплачуватися телефоном на касах магазинів, необхідно завантажити додаток Приорбанк і слідуючи підказкам створити свою віртуальну карту.
За допомогою хмарної технології HCE банк зможе випускати віртуальні аналоги кредитних і дебетових карт спеціально для смартфонів. Вся фінансова інформація буде зберігатися на віддалених серверах банку в захищеному вигляді.
Крім того, фінустанова зможе випускати нові віртуальні передплачені картки та одразу прив’язувати їх до смартфону клієнта, минаючи етап пластика.
Рішення забезпечить розширення лінійки інноваційних карткових продуктів, економію на випуск і доставку пластика клієнту, високу швидкість виведення нового сервісу на ринок і безпеку, стверджують в компанії.
Віртуальна карта на смартфоні доступна для платежів в торгово-сервісних підприємствах – магазинах, ресторанах, скрізь, де встановлені POS-термінали з підтримкою технології безконтактних платежів. Кожна транзакція вище 200 тис. білоруських рублів (258 грн) підтверджується введенням PIN-коду.
Відзначимо, на початку березня в Україні був запущений схожий сервіс на базі хмарних технологій.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас