Саудівська Аравія через низькі ціни на нафту вирішила переорієнтувати економіку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівська Аравія через низькі ціни на нафту вирішила переорієнтувати економіку

Світ
998
Влада Саудівської Аравії має намір розвивати і зміцнювати туризм (в тому числі послуги для паломників в Мекку), щоб знизити залежність економіки від падіння цін на нафту.
Про це повідомляє Slon.ru посиланням на Zawya (входить в Thomson Reuters).
Аналітики вказують, що індустрія хаджу є другим за важливістю сектором економіки після нафтогазового. Щорічний внесок туризму у ВВП королівства оцінюється в 85 млрд ріалів (близько $ 23 млрд), з яких на хадж і умру (малий хадж) доводиться 45 млрд ріалів.
Очікується, що після завершення робіт з реконструкції мечетей в Мецці і Медині для того, щоб мати можливість приймати більшу кількість паломників, виручка від хаджу виросте в два рази. У сукупності доходи від туристичного сектора (в тому числі хаджу, історичного і медичного туризму) в найближчі п’ять років повинні збільшитися на 35 млрд ріалів.
В кінці минулого року Саудівська Аравія затвердила параметри бюджету на 2016 рік, виходячи з «дуже низьких» цін на нафту. Для боротьби з наслідками скорочення вартості вуглеводнів влади королівства вирішили в тому числі провести структурні реформи, знизити зарплати і скорегувати тарифи на воду і електрику.
Крім того, в середині лютого поточного року Саудівська Аравія і Росія домовилися заморозити нафтовидобуток на рівні січня, щоб підтримати світові ціни на нафту. Ідею підтримали і інші видобувні країни; 17 квітня в столиці Катару Досі пройде зустріч країн-нафтовиробників, де також буде обговорюватися питання про рівень видобутку. У Міжнародному енергетичному агентстві майбутню угоду про замороження назвали безглуздою.
За матеріалами:
Slon
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас