Тибет планує відкрити магазини безмитної торгівлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тибет планує відкрити магазини безмитної торгівлі

Світ
201
Тибетський автономний район Китаю планує відкрити магазини безмитної торгівлі на пунктах пропуску через державний кордон з метою стимулювання прикордонної торгівлі і туризму, повідомляє агентство “Сіньхуа”.
За словами начальника митниці міста Лхаса (адміністративного центру Тибету) Ван Веньсю, митниця співпрацює з урядом автономного району щодо того, щоб подати заявку на затвердження центрального уряду на відкриття магазинів duty free.
Тибет, що межує з Індією і Непалом, є місцем активної торгівлі між Китаєм і країнами Південної Азії. У 2011-2015 роках зовнішній товарообіг автономного району склав близько 76 млрд юанів ($ 11,7 млрд), причому 62% цієї суми було отримано за рахунок прикордонної торгівлі.
Ван Веньсю не уточнив, в яких пунктах пропуску будуть створені магазини безмитної торгівлі.
У 2015 році обсяг зовнішньої торгівлі Тибету скоротився на 59,2% після сильного землетрусу в Непалі в квітні. КПП “Цзілун” на китайсько-непальської кордоні відновив роботу лише в жовтні 2015 року, в той час як інший великий КПП “Чжанму” ще відновлюється.
Відкриття магазинів duty free допоможе поліпшити статус Тибету як одного з важливих туристичних напрямків у світі, зазначив заступник начальника Комітету з розвитку туризму автономного району Тибету Хун Вей.
У 2011-2015 роках Тибет прийняв у цілому 67,89 млн китайських і зарубіжних туристів. Доходи цієї галузі склали 87,4 млрд юанів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас