Підняття цін WOG, OKKO, Shell і SOCAR на 1 грн/літр є необґрунтованим, - АМКУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підняття цін WOG, OKKO, Shell і SOCAR на 1 грн/літр є необґрунтованим, - АМКУ

Особисті фінанси
1269
Підняття ціни палива автозаправними комплексами мереж WOG, OKKO, Shell і SOCAR на 1 грн/літр, що мало місце 19-21 березня, є необгрунтованим, вважають в Антимонопольному комітеті України (АМКУ).
“Ціни на світлі нафтопродукти зазначених операторів ринку є найвищими в Україні, перевищують рівень індикативних цін, розрахованих Міністерством енергетики та вугільної промисловості України, і не корелюють зі зміною об’єктивних факторів, що впливають на вартість палива”, – зазначено в повідомленні комітету.
В АМКУ підкреслили, що WOG, OKKO, Shell і SOCAR вдаються до практики встановлення і підтримання однакових цін, що обмежує конкуренцію.
“За виявленими фактами антиконкурентних узгоджених дій на ринках роздрібної реалізації світлих нафтопродуктів 22 січня 2016 року комітетом розпочато розгляд справи за ознаками вчинення ТОВВОГ Рітейл “, ПП” ОККО Нафтопродукт “, ТОВ” Альянс Холдинг “, ТОВ” Сокар Петролеум “і ТОВ” паралель-М Лтд “порушення законодавства про захист економічної конкуренції”, – нагадали в АМКУ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас