Alibaba представить свій перший «розумний» автомобіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Alibaba представить свій перший «розумний» автомобіль

Технології&Авто
538
Найбільша китайська інтернет-компанія Alibaba Group планує в квітні представити свій перший «розумний» автомобіль, пише газета «Женьмінь жибао».
Як повідомив технічний директор компанії Ван Цзянь, деталі кросовера будуть представлені одночасно з показом так званого «інтернет-автомобіля». Повідомляється, що електрична батарея автомобіля зможе зберігати до 80% своєї потужності навіть після 160 тисяч кілометрів пробігу.
У «розумному» автомобілі будуть різні сучасні технології, включаючи вбудований комп’ютер, сенсор, засоби комунікації, автоматичне керування без допомоги водія. Автомобіль розробляється спільно з Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC). У проекті задіяні понад 800 вчених. За словами Ван Цзянь, «розумний» автомобіль зможе взаємодіяти з іншими транспортними засобами на дорозі.
Раніше ЗМІ повідомляли, що автомобіль отримає назву Roewe City SUV і, ймовірно, буде представлений на Пекінському автосалоні, який пройде з 25 квітня по 4 травня.
Alibaba, що спеціалізується на електронній комерції, була заснована Джеком Ма в 1999 році. Її користувачам доступний сервіс, який комбінує окремі функції eBay, Amazon і PayPal. Крім онлайн-рітейлу, компанія розвиває платіжну систему Alipay.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас