Названо імена виконавців теракту в аеропорту Брюсселя, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо імена виконавців теракту в аеропорту Брюсселя, - ЗМІ

Світ
1084
Теракт в аеропорту Брюсселя зробили громадяни Бельгії брати Ібрагім і Халед Бакраві.
Про це повідомляє “Аль-Арабія” з посиланням на бельгійський телеканал RTBF.
Також, як повідомляє бельгійський сайт RTBF, дві з п’яти валіз, в яких терористи в Брюсселі ховали вибухові пристрої, які не помістилися в таксі.
Повідомлялося, що поліція Бельгії знайшла вибухівку в аеропорту Брюсселя і в одній з квартир в місцевій комуні Скарбек завдяки таксисту. Таксист зв’язався з поліцією через кілька годин після терористичної атаки. Він повідомив, що довіз пасажирів до аеропорту і запам’ятав, що ті привезли не тільки дві сумки, які згодом вибухнули, як це показано на записи камер спостереження, а більше. Ці дані допомогли силовикам знайти третю бомбу в аеропорту, яка була знищена спрямованим вибухом. Як сказав водій, клієнти хотіли взяти з собою ще більше сумок, але він їм відмовив, оскільки місця в автомобілі більше не було.
Повідомляється про те, що поліції було відомо про братів Бакраві ще до брюссельських атак.
Раніше поліція повідомила, що теракт скоїли два смертники, і що зараз ведуться активні пошуки третього.
Раніше ЗМІ називали ім’я третього чоловіка з фотографії, яку поширила поліція. За їхніми даними, це 24-річний Наджим Лашраві. Передбачається, що він збирав бомби для терактів в Брюсселі, а також брав участь в підготовці атак на Париж.
Відомо, що в лютому 2013 року Лашраві їздив до Сирії.
Нагадаємо, 22 березня близько 8 ранку в аеропорту Брюсселя пролунало два вибухи. Незабаром пролунав вибух біля станції метро Мальбек, неподалік від кварталу з установами Євросоюзу. В результаті терактів загинули 34 людини, близько 150 отримали поранення.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас