У Товаристві Червоного Хреста України виявлено факти розпродажу гуманітарної допомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Товаристві Червоного Хреста України виявлено факти розпродажу гуманітарної допомоги

Кримінал
460
У Товаристві Червоного Хреста України ведуться перевірки на предмет корупції, йдеться в прес-релізі неурядової організації “Transparency International Ukraine” (ТІ).
“Після того, як волонтери Товариства Червоного Хреста повідомили ТІ України про численні випадки торгівлі гуманітарною допомогою, ми (ТІ – ред.) закликали правоохоронні органи, Міністерство охорони здоров’я України, а також партнерів Товариства втрутитися в ситуацію і звернути увагу на оприлюднені викривачами факти корупції” , – йдеться в повідомленні.
У прес-релізі наголошується, що Товариство Червоного Хреста (КМО ТЧХУ) під тиском проведе громадськості внутрішні перевірки. За результатами внутрішнього аудиту діяльності Київської міської організації Товариства Червоного Хреста (КМО ТЧХУ) був звільнений її глава Гусєв Н.П. Пізніше на засіданні правління КМО ТЧХУ був звільнений глава Солом’янської районної організації, також подано заяву на звільнення за власним бажанням головою Печерської районної організації м.Київ
Крім звільнення керівників двох місцевих організацій, було вирішено оголосити догану главам Деснянського, Оболонського та Печерського районних організацій, а за неналежне ведення роботи оголосити попередження головам Голосіївської, Дарницької, Дніпровської, Святошинської і Шевченківської районних організацій.
Триває перевірка в Одеській ОТЧХУ, в якій бере участь волонтер ТІ. В Одесі в привласненні гуманітарного вантажу з Швейцарії підозрюється голова обласної організації ТЧХУ Тамара Барнич. На час проведення перевірки Т.Барнич відсторонена від виконання своїх обов’язків. Також в Одесі триває кримінальне розслідування з цього приводу.
Починаючи з кінця січня в ТІ звернулися кілька викривачів, які додатково повідомили про факти здачі в оренду колясок для інвалідів, про бездіяльність патронажних сестер за бюджетні кошти, про продаж гуманітарної допомоги.
ТІ закликає всіх, хто зіткнувся з корупцією в Товаристві Червоного Хреста України, повідомляти про це на сайті anticorruption.in.ua і на електронну пошту speak@ti-ukraine.org. “Ми зацікавлені в тому, щоб очистити від корупції не тільки владні структури, а й громадський сектор. ТІ України вважає, що наживатися на бідних – неприпустимо, і буде робити все, щоб цьому запобігти”, – підкреслюється в прес-релізі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас