Державна зернова корпорація відмовиться від другого траншу китайського кредиту на $ 1,5 мільярда — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Державна зернова корпорація відмовиться від другого траншу китайського кредиту на $ 1,5 мільярда

Аграрний ринок
1017
«Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ) не має наміру залучати другий транш кредиту від Експортно-імпортного банку Китаю в 1,5 млрд дол. В зв’язку з надлишковою ліквідністю, повідомив журналістам заступник голови правління держкорпорації Андрій Репко.
“У нас на сьогоднішній день немає необхідності залучати ці гроші. Ми надмірно ліквідні”, – сказав Репко, зазначивши, що позитивний грошовий потік за підсумками 2015 року становить 560 млн грн.
При цьому він зазначив, що плата за резервування другого траншу кредиту в китайському банку в 200 тис. дол., яку Державна фінансова інспекція за результатами аудиту розцінила як неефективне використання коштів, була здійснена одноразово.
“Це було одноразово в останній момент підписання договору”, – сказав Репко, зазначивши, що більше ДПЗКУ не платитиме за резерв кредиту.
Разом з тим заступник голови правління зазначив, що ДПЗКУ розглядає можливість будівництва нового зернового терміналу для великотоннажних суден, які транспортують зерно в Китай.
За його словами, дане будівництво можливо, якщо держкомпанія отримає від китайських партнерів гарантію відповідного обсягу закупівель.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас