Як Держслужба зайнятості змінює пріоритети роботи? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як Держслужба зайнятості змінює пріоритети роботи?

Особисті фінанси
331
Державна служба зайнятості змінює пріоритети. Відтепер однією з головних функцій служби зайнятості є підбір кадрів для роботодавців. Про це заявив заступник голови Державної служби зайнятості Сергій Кравченко.
“Кількість поданих вакансій в січні цього року було найнижчим за останні 15 років, що призвело до дисбалансу на ринку праці – на одну вакансію претендували 19 безробітних. Тому для виконання завдання Міністра соціальної політики Павла Розенка ми активізували процес реформи в межах своїх повноважень, не чекаючи відповідних законодавчих змін. Ми змінили підходи до роботи і сьогодні найбільший рекламодавець служби зайнятості – це роботодавець. Служба має базу з понад півмільйона шукачів роботи, тому закликаємо всіх роботодавців звертатися до центрів зайнятості для підбору персоналу “, – розповів Кравченко.
Протягом січня-лютого 2016 року служба укомплектувала майже 100 тисяч вакансій, тобто більше 2 тисяч громадян щодня знаходили роботу. Сьогодні база претендентів служби зайнятості налічує 508 тисяч співробітників, і роботодавець зможе без проблем знайти для себе гідного кандидата на роботу.
Більш того, роботодавець може отримати в службі зайнятості послуги з безкоштовної підготовки або перепідготовки безробітних на спеціальності під його власну заявку.
Кравченко зазначив, що звертаючись до служби зайнятості, роботодавці можуть отримувати компенсацію сплати ЄСВ за створення нових робочих місць для працевлаштування окремих категорій населення. А при працевлаштуванні людей з числа внутрішньо переміщених осіб роботодавці можуть отримати компенсацію не тільки ЄСВ, а й заробітної плати протягом 6 місяців (за умови працевлаштування такого безробітного на строк, що вдвічі перевищує термін виплати компенсації).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас