Невиплата зарплати: В Україні підняли штрафи за порушення прав співробітників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Невиплата зарплати: В Україні підняли штрафи за порушення прав співробітників

Особисті фінанси
6062
Якщо раніше за порушення трудового законодавства в Україні роботодавець особисто ніс адміністративну відповідальність, то тепер фінансові санкції застосовуватимуть і до підприємства.
Роботодавцям слід бути готовими до того, що в разі нехтування правами своїх працівників їм доведеться заплатити значно більше коштів, ніж було визначено раніше.
Про це повідомляє “Обозреватель” з посиланням на портал “Дебет-Кредит”.
1 березня 2016 року набрав чинності наказ Мінсоцполітики від 02.02.2016 №67, яким затверджено форму постанови про накладення штрафу уповноваженими посадовими особами Державної служби України з питань праці за порушення законодавства про працю та зайнятість населення.
Санкції мають право застосовувати глава Держпраці, його заступники, начальники управлінь та відділів Держпраці з заступниками, начальники територіальних органів Держпраці і їх заступники.
Крім того, Постановою Кабінету міністрів від 3 лютого 2016 року №55 внесено зміни до Постанови КМУ від 17.07.2013 №509 “Про затвердження Порядку накладення штрафів за порушення законодавства про працю та зайнятість населення”. Документ визначає механізм накладення на суб’єктів господарювання та роботодавців штрафів за порушення законодавства про працю. Їх перелік визначено в частині 2 статті 265 Кодексу законів про працю України.
Зокрема, передбачено, що юридичні та фізичні особи – підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас