"Укрзалізниця" створить compliance-офіс для боротьби з корупцією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" створить compliance-офіс для боротьби з корупцією

Казна та Політика
360
Правління ПАТ “Укрзалізниця” прийняло рішення створити в структурі товариства compliance-офіс, підлеглий безпосередньо правлінню, який буде відповідати за ідентифікацію, управління і контроль ризиків відповідності ділової практики.
Як повідомила прес-служба ПАТ, за допомогою нового підрозділу “Укрзалізниця” буде боротися з усіма можливими проявами корупції та шахрайства серед своїх співробітників і підрядників. Компанія також підтримає зусилля щодо запобігання корупції шляхом впровадження міжнародних стандартів внутрішнього контролю.
Для роботи над створенням офісу був запрошений міжнародний експерт Карстен Манке (Carsten Mahnke), який є радником міністра інфраструктури України і має більш ніж двадцятирічний досвід роботи в якості юриста-міжнародника.
“Як перший крок ми проведемо ретельну оцінку корупційних ризиків у всіх підрозділах ПАТ “Укрзалізниця”. На підставі наших досліджень ми розробимо норми і правила, які будуть гарантувати прозорість і зниження корупційних ризиків”, – прокоментував член правління ПАТ Євген Кравцов.
У свою чергу К.Манке зазначив, що при розробці і впровадженні правил відповідності не потрібно “винаходити колесо”, будуть використані регіональні і глобальні стандарти, встановлені такими організаціями, як ООН, ОЕСР, Рада Європи та ін.
“Упевнений, що ми будемо також брати до уваги передовий досвід наших колег по всій Європі і за її межами. Крім згаданих стандартів, в центрі нашої уваги буде тісна співпраця з громадянським суспільством”, – сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас