У Мінсоцполітики радять звертатися за субсидією навіть наприкінці опалювального сезону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінсоцполітики радять звертатися за субсидією навіть наприкінці опалювального сезону

Особисті фінанси
661
Якщо сім’я раніше не наважувалася з якихось причин звертатися за субсидію, а навантаження комунальних платежів на родинний бюджет достатньо відчутне, варто звернутися саме зараз.
Про це у коментарі заявив Віталій Музиченко, директор Департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики України.
За його словами, незважаючи на те, що опалювальний сезон добігає кінця, якщо сім’я відчуває труднощі з оплатою комунальних послуг, вона може звернутися за субсидію зараз. “До того ж з 1 березня зросли тарифи на електроенергію. Це може стати ще однією причиною для звернення”, – зазначив він.
Більше того, на думку Віталія Музиченка, звернувшись саме зараз, можна отримати низку переваг. “Згідно з новими умовами, субсидія призначається на 12 місяців. Отже, якщо навіть сім’я отримуватиме, фактично, субсидію лише до кінця квітня (до кінця опалювального сезону), то з початком нового опалювального сезону (з 1 жовтня) поновлення субсидії відбудеться автоматично, – наголосив директор департаменту Мінсоцполітики. – Як правило, пік звернень за субсидіями припадає на початок опалювального сезону, як наслідок – черги та велике навантаження на працівників органів соціального захисту, тому варто звернутися саме зараз, щоб отримати субсидію без зайвих клопотів”.
Разом з тим, він звернув увагу на деякі особливості звернення у березні. “Насамперед, якщо субсидія призначається у I кварталі року (до кінця березня), середньомісячний сукупний дохід визначається за перші три квартали попереднього року (а не за весь календарний рік). По-друге, якщо звернутися до кінця поточного місяця, то субсидія буде призначена з початку березня. І по-третє, якщо вчасно сплачувати за житлово-комунальні послуги та повідомляти органи соціального захисту про всі істотні зміни у сім’ї протягом року, наступного березня субсидія на новий термін буде призначена без звернення громадянина”, – підсумував Віталій Музиченко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас