Стало відомо, скільки українців мають рахунки в банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, скільки українців мають рахунки в банку

Кредит&Депозит
2373
Проникнення банківських послуг в нашій країні вкрай низьке – лише 52% українців старше 15 років мають рахунки в банку. У той же час в Польщі цей показник становить 78%, в США – 93%.
Про це в недавньому інтерв’ю заявив глава Ощадбанку Андрій Пишний.
За його словами, капіталізація всієї банківської системи зараз – всього чотири мільярди доларів, кредитний портфель – 67 млрд доларів, тоді як в Польщі – 225 млрд доларів.
«Наша банківська система при цьому колосально витратна і низькопродуктивна. Ставлення операційних витрат до середньої величини активів 4% – в Україні і 1,8% – в Польщі. У самій українській банківській системі працюють 140 тис. осіб, в Польщі – 519 тис. При цьому наша продуктивність (співвідношення операційних витрат і доходів) – це, наприклад, тільки 16% від продуктивності банківської системи США. Ми перелопачуємо колосальний обсяг готівки і папірців, але 70% персоналу гроші фактично не заробляють, обслуговуючи лише комунальні платежі », – заявив Пишний.
За його словами, в тій же Польщі 96% всіх комунальних платежів йдуть через Інтернет.
«Ми хочемо, щоб люди потихеньку йшли від інформаційних вікон і перетікали в Інтернет, використовували дистанційні канали. Спрощення нашої методології – це один з проектів та оптимізація цих процесів », – зазначив глава Ощадбанку.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас