Більше половини стартапів в США вартістю понад $1 млрд засновані іммігрантами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більше половини стартапів в США вартістю понад $1 млрд засновані іммігрантами

Світ
412
Більше половини (51%) стартапів в США, вартість яких становить понад $1 млрд, засновані іммігрантами, пише The Wall Street Journal з посиланням на дослідження організації National Foundation for American Policy (NFAP).
Аналітики NFAP нарахували в США 87 таких компаній, і 44 з них засновані громадянами інших держав.
Сукупна вартість створених іммігрантами стартапів з капіталізацією понад $1 млрд становить $168 млрд, у середньому в таких компаніях працюють за 760 осіб. Іммігранти займають в них більше 70% керівних посад.
Найдорожчими стартапами США, створеними іноземцями, є служба замовлення таксі Über (співзасновник – канадець Геррет Кемп, вартість – $62,5 млрд), розробник ПЗ Palantir Technologies (в числі засновників – німець Петер Тіль, вартість – $20 млрд) і виробник ракет SpaceX (заснований головою Tesla Илоном Маском з ПАР, вартість – $12 млрд).
За даними дослідження, серед іммігрантів, які створили оцінені в $1 млрд компанії, 14 уродженців Індії, по 8 осіб представляють Великобританію і Канаду, семеро народилися в Ізраїлі і четверо – у Німеччині.
Раніше глава Facebook Марк Цукерберг і засновник Microsoft Білл Гейтс виступили із закликом спростити процедуру отримання робочих віз для іноземців, щоб кваліфіковані кадри могли залишитися в США. Між тим прихильники посилення візового режиму звинувачують керівників компаній у бажанні отримати дешеву робочу силу.
Щорічно уряд США видає не більше 85 тис. робочих віз типу H-1B (для висококваліфікованих працівників): 65 тис. віз для тих, хто подає документи вперше, і 20 тис. – для іноземців, які закінчують американські вузи. Серед претендентів на візи проводиться лотерея. За даними імміграційної служби США, в 2015 році було отримано 233 тис. заявок на візи даного типу.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас