Кличко заявив про викриття корупційних схем паркувальників, які крадуть з держбюджету щомісяця 1,5 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко заявив про викриття корупційних схем паркувальників, які крадуть з держбюджету щомісяця 1,5 млн грн

Кримінал
422
Столична влада викрила корупційні схеми чиновників КП “Київтранспарксервіс” і паркувальників, які привласнювали гроші за парковку машин, в результаті яких щомісяця міський бюджет недоотримав 1,5 млн грн.
Як повідомила прес-служба Київської міськдержадміністрації, про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час спільного брифінгу з першим заступником начальника головного управління Державної фіскальної служби в Києві Ігорем Скороходом.
“З першого дня роботи нашої команди ми зробили аудит всіх підприємств. Ми виявили мільярдні збитки на КП “Київпастранс” та інших підприємствах. Всі чиновники, задіяні в цих схемах, були звільнені з адміністрації. Матеріали передали в правоохоронні органи. Ми продовжуємо викривати злодіїв. Зараз наводимо порядок в сфері паркування. Адже питання парковки в столиці стоїть дуже гостро. Нещодавно було розкрито злочин чиновників КП “Київтранспарксервіс”, які привласнювали гроші, зібрані за парковку авто. Тільки за останній місяць було вилучено 1,5 млн грн готівкою “, – повідомив В.Кличко.
Зараз податкова поліція розслідує діяльність КП “Київтранспарксервіс” за останні три роки. Мер сподівається, що ця справа, як і інші 70 справ, які за поданням київської влади, розслідують правоохоронці, буде завершено, а винні – притягнуті до відповідальності.
В.Кличко зазначив, що в Києві в даний час близько 500 паркувальних майданчиків, і всі вони повинні офіційно працювати і платити гроші до бюджету міста.
“Ми наводимо порядок на Хрещатику і будемо рухатися від центру до околиць. Ми поставили спеціальні сфери, які блокують заїзд автомобілів на тротуари. Наше завдання – щоб водії паркувалися в спеціально відведених місцях, а порушників ми могли б штрафувати і евакуювати”, – підкреслив він.
Крім того, за словами мера, столична влада давно чекає прийняття законопроекту “Про парковки”, який парламент досі не розглянув.
“Якщо ми говоримо про децентралізацію, то Верховна Рада повинна надати право міській владі стягувати штрафи, евакуювати машини. Великі втрати в Києві і в країні через те, що закон не прийнятий. Сподіваємося, найближчим часом його таки приймуть і місцева влада зможе самостійно навести порядок з паркуванням “, – зазначив мер столиці.
Він також звернувся до всіх водіїв з проханням обов’язково вимагати квитанцію після сплати за парковку.
“Якщо ви заплатили за парковку і не отримали квитанцію, ці гроші пішли парковщику в кишеню”, – сказав В.Кличко.
Він також зазначив, що столична влада створила багато паркувальних місць, знизила плату за паркування.
“Ми також змінили керівництво “Київтранспарксервісу”, на відкритому конкурсі переміг Артем Шамрай. Ми сподіваємося, що він покаже свою ефективність, і врешті-решт ми разом наведемо лад з парковками в Києві”, – сказав В.Кличко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас