Акціонери нафтогазових компаній недоотримають $7,4 млрд через скорочення дивідендів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акціонери нафтогазових компаній недоотримають $7,4 млрд через скорочення дивідендів

Фондовий ринок
125
Десятки нафтогазових компаній світу прийняли рішення про скорочення дивідендів або припинення їх виплати на тлі обвалу цін на нафту, в результаті чого тільки їх акціонери недоотримають понад $7,4 млрд в 2016 році.
При цьому аналітики не чекають швидкого відновлення виплати квартальних дивідендів у багатьох компаніях галузі.
Найбільший оператор трубопроводів в Північній Америці Kinder Morgan Inc. скоротив дивіденди на 75%. Його акціонери в 2016 році недорахуються $ 3,44 млрд – це найгірший показник в галузі в США.
Засновник і голова ради директорів Kinder Morgan Річард Кайндер пояснив, що рішення було прийнято, щоб зберегти кредитні рейтинги інвестиційного рівня і мати достатньо коштів на погашення заборгованості і розвиток компанії в важких умовах.
Недоотримані доходи акціонерів ConocoPhillips складуть $ 2,42 млрд, Anadarko Petroleum – $ 447 млн. У число американських компаній, що заощаджують на дивіденди, увійшли також Cimarex Energy, Devon Energy, Noble Energy та інші.
У Європі про скорочення дивідендів оголосили іспанська Repsol, італійська Eni і британська нафто-сервісна Amec Foster Wheeler, в Канаді – Husky Energy Inc., Crescent Point Energy Corp. і Cenovus Energy.
Норвезька Statoil зберегла дивіденди на колишньому рівні, але з лютого запропонувала акціонерам отримувати їх у формі цінних паперів.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас