Джеймі Олівер підтримав введення податку на цукор в напоях в Великобританії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Джеймі Олівер підтримав введення податку на цукор в напоях в Великобританії

Світ
379
Відомий британський кухар і телеведучий Джеймі Олівер підтримав рішення уряду Великобританії ввести податок на цукор, що міститься в безалкогольних напоях.
Про плани по введенню такого податку повідомив напередодні глава британського Мінфіну Джордж Осборн. Імовірно, з літра напою з вмістом цукру від 5 до 8 грам на 100 мілілітрів буде стягуватися податок у розмірі 18 пенсів, понад 8 грам – 24 пенси. Як очікують в уряді, держава отримуватиме від його запровадження близько 530 млн фунтів ($ 755 млн) на рік.
“Ми нарешті це зробили! Здоров’я наших дітей має стояти на першому місці, – зазначив Дж.Олівер, давно закликав до введення податку на цукор. – Це сміливий крок, який матиме резонанс у всьому світі. Австралія, пора б і тобі зробити те ж саме!”.
На думку уряду Великобританії, подорожчання цукровмісних напоїв призведе до зниження їх споживання, що допоможе в боротьбі з ожирінням і іншими проблемами зі здоров’ям у населення. Як показує досвід Мексики, де аналогічна міра була введена в 2013 році, споживання напоїв скоротилося за рік на 6%.
За даними медиків за 2015 рік, 28% дітей і 62% дорослих в Британії страждають від надмірної ваги.
Акції виробників безалкогольних напоїв впали в середу на новини про плани по введенню податку на цукор. Папери AG Barr, що випускає напій під брендом Irn Bru, подешевшали на 5,4%, виробник фруктового пюре Britviс втратив 2,9% капіталізації.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас