Україна виконала останню вимогу ЄС щодо безвізового режиму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна виконала останню вимогу ЄС щодо безвізового режиму

Казна та Політика
2155
Комісія з обрання членів Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) змогла обрати двох членів цього органу. Відповідне голосування відбулося в середу.
Найбільше число голосів вдалося отримати кандидату від РПР Руслану Рябошапці (7) і Руслану Радецькому (7), чию кандидатуру спочатку лобіювало Міністерство юстиції.
Таким чином, НАЗК може розпочати свою роботу.
Як відомо, в ніч на вівторок голосування в комісії було вперше заблоковано через розбіжності її членів щодо можливості призначення кандидата від РПР Руслана Рябошапки. У вівторок інший ключовий претендент Микола Хавронюк звинуватив членів комісії в проведенні виборів за особистими симпатіями, а не за професійними критеріями, і заявив, що не буде працювати в агентстві, якщо не підтримають Рябошапку. В результаті робота комісії і створення агентства опинилися в глухому куті.
У середу ще один кандидат в члени Національного агентства з питань запобігання корупції Тарас Гаталяк зняв свою кандидатуру і закликав публічно підтримати кандидатуру Руслана Рябошапки.
Відзначимо, що створення НАЗК залишається єдиною вимогою для візової лібералізації з ЄС.
Президент Порошенко планував повідомити ЄС про дообрання мінімально необхідної кількості (двох) членів НАЗК під час свого візиту в Брюссель, який відбудеться 17 березня.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас