Україна буде спрямовувати на розвиток ОПК 0,5% ВВП щорічно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна буде спрямовувати на розвиток ОПК 0,5% ВВП щорічно

Казна та Політика
296
Щорічні витрати України на розвиток оборонно-промислового комплексу (ОПК), закріплені в прийнятих в умовах нових загроз обороноздатності держави документах стратегічного оборонного планування, оцінюються в 0,5% ВВП, відзначають в Раді національної безпеки і оборони (РНБОУ).
Як повідомив заступник секретаря РНБО Олександр Литвиненко в ході круглого столу “Управління в секторі безпеки і оборони: роль демократичних інституцій і кращі міжнародні практики” в середу в Києві, дані параметри закріплені в підписаній главою держави у вівторок нової Концепції розвитку сектора безпеки і оборони України.
Заступник секретаря Ради безпеки особливо відзначив, що в відповідає принципам і нормам країн НАТО новому документі стратегічного оборонного планування, вперше зроблено спробу цілісного підходу до функціонування і модернізації всіх структур сектора безпеки і оборони.
Згідно нової Стратегії національної безпеки і оборони України, а також нової Воєнної доктрини, щорічні витрати на сектор безпеки та оборони держави повинні складати 5% ВВП, на оборону – 3% ВВП.
В ході січневого засідання РНБО, присвяченого питанням держоборонзамовлення (ДОЗ), президент України Петро Порошенко акцентував, що і виконання ДОЗ та розвиток ОПК повинні стати стимулом інноваційного розвитку української економіки в середньо- і довгостроковій перспективі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас