Яценюк зустрічався у вівторок з Коломойським як акціонером "Укрнафти" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк зустрічався у вівторок з Коломойським як акціонером "Укрнафти"

Енергетика
898
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк зустрічався у вівторок з екс-главою Дніпропетровської облдержадміністрації, бізнесменом і співвласником ПриватБанку Ігорем Коломойським як з акціонером компанії “Укрнафти”.
“Я вчора мав з ним зустріч (з керівником “Укрнафти” – Роллінсом, ред.) З ним, з акціонерами компанії“Укрнафта”, а акціонерами компанії є і приватні акціонери і НАК “Нафтогаз України”, – сказав А.Яценюк на засіданні Кабінету міністрів в середу.
Раніше ЗМІ повідомили, що Коломойський у вівторок відвідував Кабінет міністрів.
НАК “Нафтогаз України” належить 50% + 1 акція “Укрнафти”, групі компаній, пов’язаних з акціонерами Приватбанку, – порядку 42% акцій, зокрема, до наглядової ради компанії входять І.Коломойський і Геннадій Боголюбов.
Міноритарні акціонери “Укрнафти” в минулому році подали позов до англійського і шведського арбітражу проти України, вимагаючи від держави $ 5 млрд в якості компенсації за дії уряду і НАК “Нафтогаз України” щодо обмеження можливостей компанії вільно продавати газ. Міноритарії, які до недавнього часу контролювали керівництво “Укрнафти”, називали такі обмеження основною причиною тривалої затримки з виплатою державі дивідендів і формування податкового боргу, що перевищує 10,2 млрд грн.
У свою чергу представники держави звинувачують “Укрнафту” у створенні сумнівної дебіторської заборгованості на суму понад 11 млрд грн.
“Укрнафта” є найбільшою нафтовидобувною компанією країни. У 2015 році вона отримала чистий збиток 4,91 млрд грн проти 1,26 млрд грн чистого прибутку в 2014 році. Чистий дохід підприємства в минулому році зріс на 3,8% – до 28,94 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас