Названо найдорожче місто світу (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо найдорожче місто світу (дослідження)

Світ
3305
Найдорожчим містом світу для життя в 2015 році в третій раз поспіль став Сінгапур, свідчать дані дослідження, проведеного Economist Intelligence Unit (EUI) – аналітичним підрозділом британського журналу The Economist.
Однак у минулому році Цюріх, який перемістився з 4-го на 2-е місце, і Гонконг, що підскочив на сім пунктів – до третього, практично нагнали Сінгапур. До топ-5 також входять Женева і Париж.
Лондон, Нью-Йорк і Лос-Анджелес піднялися в рейтингу 6-е, 7-е і 8-е місця відповідно, витіснивши з першої десятки Сідней, Мельбурн і Осло. Замикають десятку Сеул і Копенгаген, при цьому значення індексу прожиткового рівня в цих містах і в Лос-Анджелесі збігається – 99 пунктів.
Як повідомлялося, обвал рубля призвів до скорочення вартості проживання в Москві і Санкт-Петербурзі майже на 40% у перерахунку на долари США. У результаті Москва вибула з першої сотні рейтингу, зайнявши 113-е місце, а Санкт-Петербург розділив 118-е місце з Києвом.
Найбільш економічним з найдорожчих міст є Лусака, столиця Замбії, де витрати в перерахунку на долари становлять третину від сінгапурських і близько 40% від рівня Нью-Йорка. Четверте місто з кінця – Алма-Ата, в цю частину списку також віднесені великі міста Індії та Пакистану.
EIU розраховує індекси вартості проживання для 133 міст світу двічі на рік, використовуючи в якості відправної точки прожитковий рівень в Нью-Йорку. Експерти розглядають ціни на більш ніж 160 видів товарів і послуг.
Незважаючи на ослаблення інфляції в багатьох регіонах світу, минулий рік відрізнявся істотними коливаннями валютних курсів, у результаті лише 8 міст з 133 змогли зберегти колишні позиції.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас