Кабмін затвердив угоду з Італією про взаємне визнання водійських посвідчень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін затвердив угоду з Італією про взаємне визнання водійських посвідчень

Особисті фінанси
340
Кабінет міністрів України затвердив угоду між урядами України та Італії про взаємний обмін і визнання водійських посвідчень.
Таке рішення уряд прийняв на засіданні в середу.
Як повідомив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, питання про переміщення транспортних засобів через державний кордон України підняв на минулому тижні глава Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль.
“У нас є істотні обмеження по переміщенню. Раніше це була схема: якщо автомобіль завозився на іноземних номерах, він міг перебувати на території України до року. Таким чином, машини не розмитнювали, не сплачувались податки, а зараз це створило проблему, так як особи, що працюють за кордоном, приїжджають сюди і їм потрібно буквально через кілька днів виїжджати”, – сказав він.
А.Яценюк доручив зайнятися цим питанням міністру інфраструктури Андрію Пивоварському, підготувати зміни в правила перебування іноземних транспортних засобів на території України.
“Їх змінювали років п’ять тому. Це було пов’язано з тим, що були випадки шахрайства при користуванні автотранспортом. Але зараз нам необхідно придумати, як спростити людям переміщення через кордон, щоб вони через п’ять днів нічого не повинні були виїжджати назад, а могли, умовно кажучи, приїхавши у відпустку, тиждень, два, три більш перебувати в Україні “, – додав А.Яценюк.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас