Uber почав роздавати знижки в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Uber почав роздавати знижки в Україні

Технології&Авто
2159
Популярний в світі онлайн-сервіс замовлення таксі зробив рішучий крок до повноцінного запуску в Україні. Сьогодні вже можна зареєструватися в системі і отримати знижку на майбутні поїздки.
Машини з логотипом Uber поки що не їздять по Києву, але компанія реєструє водіїв і почала вивчати попит. Для цього деяким користувачам, які зареєструвалися на сайті, почали надходити пропозиції зі знижками на майбутні поїздки з допомогою Убер.
“Ваш друг здійснив першу поїздку з Uber”, – такий лист сьогодні о третій годині ночі отримав фейсбук-користувач Володимир Медушівський. Тому він зробив висновок, що компанія вже запрацювала в Україні.
Проте він дещо помилився. Зараз для всіх тих, хто зареєструвалися на сайті в розділі “пасажири”, Uber лише пообіцяв надати знижку 70 грн. на першу поїздку. Для того, щоб зареєструватися, потрібно ввести ім’я, прізвище та адресу електронної пошти та індекс, а також дані своєї кредитної карти.
Представник компанії Євгенія Шипова пояснила, що насправді зареєструватися в системі можна було раніше. Для цього лише потрібно завантажити додаток для мобільного телефону і пройти реєстрацію. Чому зараз компанія надає знижки, вона не уточнила. Втім Шипова зазначила, що зараз завершуються останні приготування перед виходом на ринок України.
Всі дані, які користувачі надали Uber, зберігаються на американських серверах компанії.
Конкуренти поставилися до планів Uber стримано. За словами керівника онлайн-сервісу замовлення таксі Uklon Віталія Дятленка, хоча говорити про сервіс ще рано, але зрозуміло, що перевороту в якості обслуговування він не зробить. “Працювати сюди американців точно не завезуть”, – зазначив він.
Голова правління Української таксомоторної асоціації (УТМА) Андрій Антонюк вважає, що Uber нічого нового на український ринок не принесе. Успіхи в Америці та розвинених країнах Європи легко можна пояснити дорогими ліцензіями на роботу для таксистів, які компанія оплачувала з власної кишені. В Україні подібна ліцензія коштує копійки, а таксистом може стати кожен другий. За словами Антонюка, ліцензія на одну машину в США коштує приблизно $1 млн, в Європі – близько 150 тис. євро, а в Україні – лише 1,2 тис. грн. “Так і ті ніхто платити не збирається. Якщо ви хочете возити пасажирів, в Україні достатньо служб і веб-сайтів для пошуку машини. Всі переваги Uber відразу ж мінімізуються практично до нуля”, – зазначив голова правління УТМА.
“Прихід Uber в Україну – це окозамилювання для інвесторів. Спочатку вони будуть роздавати знижки, але щедрість скоро закінчиться, тому що працювати собі у збиток ніхто не захоче”, – підкреслив Антонюк.
Раніше директор департаменту стратегії дорожнього ринку і автотранспорту Мінінфраструктури Роман Хміль у розмові з НВ прихід Uber в Україну назвав революцією на ринку таксі. За його словами, ця високотехнологічна компанія підніме якість обслуговування і підвищить податкові надходження в державний бюджет.
Місяць тому в пресу потрапила інформація про те, що Uber розпочав в Україні набір водіїв. Як повідомила згодом Шипова, партнерами компанії в нашій країні можуть стати індивідуальні підприємці і юридичні особи. Обов’язковою умовою при відборі має бути наявність у водіїв відповідних дозволів на надання послуг з перевезення пасажирів (ліцензії).
Через тиждень під стінами КМДА кілька сотень таксистів провели акцію протесту з гаслами, якими попереджали владу, що Убер не платить податків і загрожує життю пасажирів.
Вікторія Берещак, Микола Оліярник
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас