Українці повідомили, які варіанти виходу з політичної кризи (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці повідомили, які варіанти виходу з політичної кризи (опитування)

Казна та Політика
2332
Більшість українців (54,6%) вважають, що парламент вчинив неправильно, відмовившись 16 лютого відправити в уряд у відставку, свідчать дані опитування КМІС, проведеного “на замовлення клієнта”.
На думку 27,6% респондентів найбільшу відповідальність за фактичний розпад коаліції несе прем’єр-міністр Арсен Яценюк.
На президента Петра Порошенка покладають відповідальність 21,5% громадян.
На партію “Батьківщина” і Юлію Тимошенко – 7,1% респондентів.
Решта варіантів обиралися рідше.
Як вихід із політичної кризи 49,6% респондентів вибрали варіант відповіді “відставка нинішнього уряду і створення нового уряду з новим прем’єр-міністром”. 17,4% громадян вибрали варіант “продовження реформ нинішнім урядом України”, 14,6% вважають, що слід створити нову коаліцію в парламенті, 13,8% вибрали варіант “дострокові вибори президента України”, 13,4% – “дострокові вибори до Верховної Ради України”.
Решта варіантів обиралися рідше.
Київський міжнародний інститут соціології провів опитування 2039 респондентів з 23 лютого по 8 березня на замовлення клієнта. У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, контрольованій українською владою. Заявлена статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0.95 і за дизайн-ефекту 1.5) не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% – для показників близьких до 25%, 2,0% – для показників близьких до 10%, 1,4% – для показників близьких до 5%.
Нагадаємо, 16 лютого Верховна Рада не змогла прийняти резолюцію недовіри Кабінету міністрів України, після чого має бути відставка всього уряду. Таким чином, парламент не зможе знову ставити питання про відставку Кабміну до наступної сесії, тобто до вересня.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас