Теоретично Україна може торгуватися з МВФ, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Теоретично Україна може торгуватися з МВФ, - експерт

Казна та Політика
732
На етапі попередніх домовленостей торгуватися з МВФ можливо, але після того, як домовленість досягнута, про торги не може бути й мови. Про це в ході брифінгу заявив Вадим Іосуб, старший аналітик Альпарі.
Він зазначив, що МВФ ніколи не висуває політичних вимог, робота Фонду побудована на економічних відносинах, відповідно відносини з іншими країнами фонд будує на суто економічних умовах.
“Але історія з Україною дещо інша. Зараз в числі вимог до України присутні чисто фіскальні вимоги, чисто економічні – стосуються валютного ринку, також є, по суті, чисто політичні вимоги – вони включають боротьбу з корупцією, створення Національного антикорупційного бюро, декларування доходів чиновників і так далі”, – повідомив аналітик.
Він акцентував увагу присутніх на тому, що такі умови пов’язані з тим, що проблеми України досить специфічні. Наприклад, рівень корупції в країні не має аналогів з іншими країнами.
“Саме тому МВФ серед своїх рекомендацій за узгодженою програмою робить наголос на антикризових речах, і як ми всі знаємо, це ті питання, на яких українська реформа почала буксувати і буксує досі”, – сказав Вадим Іосуб. До цього прив’язуються більшість розмов про те, чи буде надано наступний транш від головного кредитора країни.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас