Фонд гарантування вкладів за перегляд концепції проблемності банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд гарантування вкладів за перегляд концепції проблемності банків

Кредит&Депозит
373
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб за перегляд концепції проблемності банків.
Про це на прес-конференції повідомив заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів Андрій Оленчик.
“Коли готувалися останні зміни в закон, які були прийняті в липні 2015 року наше пропозиція була переглянути те, що відбувається з банком на стадії проблемності і поміняти концепцію в цілому поняття” проблемний банк “… Однак в силу різних причин тоді це питання залишилося за дужками реформи “, – сказав він.
Оленчик повідомив, що, так як в ряді банків на стадії проблемності приймаються рішення про визнання нікчемними ряду договорів, зараз схема кураторства вимагає перегляду.
“В оновленому меморандумі України та МВФ передбачено, що до кінця червня має бути поданий законопроект про вдосконалення системи гарантування вкладів, який полегшить нам роботу з реалізацією активів. Не факт, що ми будемо обмежуватися тільки цими змінами, і я не виключаю, що ми будемо пропонувати Світовому банку, МВФ і нашим контрагентам в Україні вирішити ситуацію зі стадією проблемності в банках “- зазначив заступник директора Фонду.
Він додав, що як мінімум потрібно переглянути повноваження кураторів НБУ в банках, а як максимум змінити всю концепцію проблемності банку.
Відзначимо, Національний банк вважає, що нинішня система кураторів в банках себе зжила.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас