У Держрезерві заявили, що майже перемогли корупцію у відомстві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Держрезерві заявили, що майже перемогли корупцію у відомстві

Казна та Політика
198
Керівництво Державного агентства резерву стверджує, що майже викорінило корупцію у відомстві і підзвітних йому підприємствах і установах, відзначаючи, що пов’язані з отриманням неправомірної вигоди інциденти можливі, але тільки “побутового характеру”.
“Корупції в системі Держрезерву як в центральному апараті, так і вже на місцях майже немає. Що таке майже? Це значить, що ми впевнено робимо наші дії, впроваджуємо європейські стандарти і вважаємо, що якщо є якісь нюанси, то ці нюанси носять побутовий характер “, – заявив на прес-конференції глава Держрезерву Вадим Мосійчук.
За його словами, проведена в минулому році Державною фінансовою інспекцією перевірка виявила, що балансова сума вкрадених починаючи з 1990-х років матеріальних цінностей становить близько 1,7 мільярда гривень, зокрема, цінностей мобілізаційного резерву – 250 мільйонів доларів, нафтопродуктів – 225 мільйонів гривень , продовольчих товарів – понад 1 мільярд гривень.
При цьому аудит показав, що передані на зберігання цінності мобілізаційного резерву дійсно є в наявності тільки у 319 відповідальних зберігачів з 585, а державного резерву – у 37 з 45.
У підприємств Держрезерву також накопичилася дебіторська заборгованість на 2,7 мільярда гривень, яка була сформована ще до 2003 року і до цього часу не погашена.
Мосійчук повідомив, що з метою боротьби з корупцією кожні 500 гривень, які використовують підприємства та організації з системи Держрезерву, проходять узгодження в центральному апараті. Крім того, Держрезерв провів переатестацію керівників всіх підвідомчих організацій, за результатами якої звільнені 14 керівників. Вже призначені шість нових директорів на конкурсній основі. Проти п’яти колишніх керівників порушено кримінальні справи за фактом зловживань.
“Як тільки ми звільняли керівників, вже в наступному місяці підприємство відразу ставало прибутковим”, – зазначив Мосійчук.
За його словами, в 2015 році система Держрезерву отримала 5,5 мільйона гривень чистого прибутку з маржею 2%, тоді як в 2014 році підприємства отримали збитки. При цьому прибуток було сформовано в основному за рахунок діяльності в останньому кварталі 2015 року. У 2016 році, за планом керівництва, Держрезерв повинен отримати 10,5 мільйона гривень чистого прибутку при рентабельності 5%.
Мосійчук також повідомив, що в системі Держрезерву запрацювала нова мотиваційна програма, покликана викорінити корупцію. Керівники підвідомчих організацій з 1 січня 2016 року отримують зарплату з урахуванням премій і надбавок в розмірі від 20 до 60 тисяч гривень.
Глава відомства зазначив, що Держрезерв запропонував Міністерству економічного розвитку і торгівлі створити два холдинги в структурі агентства, об’єднавши прибуткові підприємства агросектору і нафтокомбінату, що дозволить спростити контроль за діяльністю цих компаній.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас