АМКУ відмовив Кабміну в банківській монополії (документ) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ відмовив Кабміну в банківській монополії (документ)

Особисті фінанси
756
Антимонопольний комітет України вимагав від уряду скасувати постанову, що не відповідає законодавству про введення нових правил визначення уповноважених банків для виплат соціальної допомоги і зарплат бюджетникам і забезпечити державним і приватним банкам рівні умови конкуренції.
Антимонопольний комітет жорстко відреагував на звернення українського кредитно-банківського союзу, в якому банкіри вимагали забезпечити дотримання антимонопольного законодавства при проведенні конкурсів на вибір банку, за допомогою якого українці зможуть отримувати соціальні виплати а працівники бюджетної сфери – свої зарплати.
Як говориться в офіційному листі АМКУ на адресу прем’єра Яценюка, внесені постановою №37 від 20.01.2016 року зміни в порядок визначення уповноважених банків не відповідають чинному законодавству про захист економічної конкуренції та створюють перешкоди для конкуренції на банківському ринку. У зв’язку з цим, антимонопольний комітет пропонує уряду переглянути положення “антиконкурентної” постанови в частині забезпечення конкурентних умов вибору банків, уповноважених виплачувати зарплати працівникам бюджетної сфери та соціальної допомоги.
Також антимонопольний комітет вимагав від уряду встановити такі критерії відбору банків, які забезпечать можливість банкам конкурувати за рахунок реальних досягнень на ринку, а не штучно встановлених обмежень.
Нагадаємо, одне з найбільш впливових в Україні банківських об’єднань Асоціація “Кредитно-банківський союз” звернулася до Антимонопольного комітету з вимогою вжити передбачених законодавством заходів для припинення порушень законодавства про захист економічної конкуренції на банківському ринку, допущених урядом. Зокрема, на думку банкірів, ряд прийнятих Кабінетом Міністрів України актів ставлять у привілейоване становище державні банки перед іншими банками України в праві обслуговувати громадян за зарплатних, пенсійних і соціальних виплат.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас